15 Cmlik Dev Kesi Fıtığı Başarılı Bir Ameliyatla Tedavi Edildi

5 yıldır karın bölgesinde şişlik ağrı ve kusmalar olan 73 yaşındaki Emine Tekelioğlu başarılı ameliyatla eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


5 yıl önce karın bölgesinde iki kez fıtık ameliyatı ve farklı operasyonlar geçiren fakat sağlığına kavuşamayan 73 yaşındaki Emine Tekelioğlu, Konya Farabi Hastanesinden yapılan başarılı ameliyatla eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


Bağırsak içinde fıtık patlarsa ölüme sebep olabilir 


Ameliyatı gerçekleştiren Farabi Hastanesi  Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Onur Cumbul ,” Emine hanım, bize karın bölgesinde şişlik, ağrı ve geçmeyen kusma şikayetleri ile başvurdu. Vakit kaybetmeden gerekli muayene ve tetkikleri yaptıktıktan sonra ameliyat kararı aldık. Daha önceden karın bölgesinde iki kez fıtık ameliyatı geçirmiş olan hastamızın geniş alanda 3 farklı bölgede fıtığının bulunduğunu söyleyen Op.Dr. Cumbul, cerrahide yama yönetimi kullanıldı. Fıtık hastalığında fıtık kesesi içine sıklıkla bağırsak girebilir. Eğer bu tedavi edilmez ise fıtık içerisine giren bağırsak beslenmesi bozulur. Burada patlama yapabilir. İhmal edilirse ölümcül sonuçlara kadar gidebilir. Fıtık içerisinde sıkışmış olan bağırsağı karın içine iade ettik. Diğer organlardaki yapışıklıkları ayırdık. Ameliyattan sonra 1. günümüz. Gerekli pansumanları yaptık. Hastamızın sağlık durumu iyi durumda” dedi.



Çektikleri acılardan kurtulan Emine Tekelioğlu, önceden farklı bir sağlık kuruluşunda karın bölgesinde ameliyat olmuştum. Fakat ameliyattan sonra tam olarak iyileşemedim. Midemde ağrılar oluşuyordu. Yemek yediğimde bulantı kusma oluşuyordu. Karın bölgemde şişlik mevcuttu. Araştırmalar sonucu Onur hocamı buldum. Hocam bana fıtık nedeniyle ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyattan sonra daha iyi oldum. Şikayetleriniz varsa ihmal etmeyin diyen Tekelioğlu, hemen doktora başvurunuzu yapın, hocama ekibine teşekkür ediyorum diye konuştu.



Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.