3 Ayda 30 Kilo Verdi ‘İçimden Bir Ben Çıktı’

Konya’da yaşayan 21 yaşındaki Ömer Güren, diyet sayesinde 3 ayda 30 kilo verdi. 127 kilodan 97 kiloya düşen Güren, bu süreçte ‘içimden bir ben çıktı’ dedi.


Uzun süredir kilo problemi yaşayan Ömer Güren, 3 ay önce 127 kiloya ulaştı. Merdivenleri çıkmakta zorlanan hatta ayakkabısını bağlayıp, çözerken bile nefes nefese kalıyordu.

Kiloların kendisine zarar verebileceğini düşünüp Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hediye Nur Büyüksamancı ya başvurup yardım aldı. 


Diyetisyen Büyüksamancı tarafından yapılan kontrollerinde 3.derece obezite gurubunda tanısı konulan Ömer Güren, hazırlanan programla diyete başladı. Güren, 3 ay gibi bir sürede sporda yaparak 30 kilo verdi.


Diyete başladığımda 127 kiloydum şuan 97 kiloyum 30 kilo kaybım oldu diyen Güren,” Diyet yapmaya alışkın olmadığım için ilk 15 gün çok zorluk çektim. Biraz sıkıntı çektim ama şimdi çok rahatım. Şuan yemesem bile yemeği aramıyorum. Hareketlerim, nefes alışverişim bile değişti. Kilonun zararlarını anladığımız için arkadaşlarımızla beraber diyete başladık" dedi.


"Nefes Nefese Çıktığım Merdivenlerden Şimdi Koşarak Çıkıyorum"


Nefes nefese çıktığı merdivenlerden şimdi koşarak çıktığını belirten Ömer Güren, "Diyetten sonra vücudumda çok değişim oldu. Kendimden bir ben gitti. Elbiselerim şuan çuval gibi oluyor. Bazı elbiselerimi bana örnek olsun yine aynı kilolarıma geri dönmemek için kenara ayırdım. İlk zamanlar hastaneye gelirken bile nefes nefese kalıyordum. Ayakkabı mı dahi çıkaramıyordum.  Fazla kilosu olan herkesin diyetisyene gitmesini öneririm. En azından ne yiyip ne içeceğimizi öğreniyoruz. Bizim sağlıklı gördüğümüz patates bile zararlı olabiliyormuş. Bilerek diyet yapılmalı" diye konuştu.


Bize Geldiğinde İleri  Obezite Grubundaydı


Diyet ve Beslenme Uzmanı Hediye Nur Büyüksamancı, Ömer Güren'in kendilerine geldiğinde ayakkabısını bile çıkartırken zorlandığını söyledi. Büyüksamancı, 'Danışanım bize ilk geldiğinde kilosu 127 kiloydu şuan 97 kiloya kadar indik. Ölçüm sonucunda morbid obezite gurubundaydı. Bu yaşam tarzımızı etkiledi. Kilo kaybıyla davranışlarında ve özgüveninde artış oldu. Sağlığımızı olumlu yönde etkiledi. 3 aylık süreçte hızlı kilo kaybettik ama giden kilonun çoğu yağdan olduğu için şuan herhangi bir problemi yaşamadık. Diyete, spor ve egzersizle destek verdik. Çünkü kilo kaybından sonra vücutta sarkmalarla karşılaşabiliyoruz. Danışanım ile hedeflediğimiz kiloya geldiğimizde koruma programına geçeceğiz ve ardından kilomuzu sabitleyeceğiz ifadelerini kullandı.




Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.