3 KEZ KALBİ DURDU HAYATA YENİDEN TUTUNDU

Konya’da yaşayan 37 yaşındaki Yusuf Gün kalp krizi geçirdi. 3 kez kalbi durdu, her şeye rağmen hayata yeniden tutundu.



Çiftçilik yapan 37 yaşındaki Yusuf Gün, ani başlayan sırt ve göğüs ağrısıyla Konya Farabi Hastanesine başvurdu. Kalp krizi ile birlikte 3 kez kalbi durmasına rağmen hayata tutunan Yusuf Gün,  yapılan tedavi sonucunda sağlığına kavuştu. 



Konya Farabi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Murat Ziyrek,  ”Yusuf Gün, hastanemizin acil servisine göğüs ağısıyla başvurdu. Yapılan tetkiklerinde kalp krizi geçirdiği saptandı. Acil olarak koroner yoğun bakıma aldık. Bu sırada ani ritim bozukluğuna bağlı kalp durdu. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra duran kalbi çalıştırarak hastamızı anjiyografi laboratuvarına aldık. Önemli bir damarın tıkanıklığını tespit ettik.  Damarlarında çok yoğun pıhtı vardı. Anti aritmik ilaçlar kullanarak normal sinüs ritmi sağlandı. Tıkalı damara stent takarak damarı açtık. Hastamızın durumu şuan iyi” dedi.



 Hastalarda Kalp Krizi sırasında görülen ritim bozuklukları ölümcül olabilmektedir.



Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Ziyrek,” Kalp krizinin ilk 24 saatindeki ani ölümlerin sebebi bu tür ritim bozukluklarıdır. Çoğu kez ritim bozuklukları hayati risk oluşturmaya bilir ancak bazı durumlarda bazı ritim bozukları hayatı tehdit edecek düzeyde ciddi olabilir. krize bağlı gelişen Ritim bozukluklarının hastanede saptanması durumunda müdahalenin çok kolay yapılabileceğini ve tedavi şansının yüksek olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ziyrek, hastane dışında saptandığı zaman hastaların kalp krizine bağlı ölümlerin en önemli sebeplerinden birine neden olabileceğini söyledi.



Anjiyodan Sonra Göğüs Daralmam Gitti Rahat Nefes Alıyorum 



Yeniden hayata dönen Gün,” Köyde çiftçilik yapıyorum. Sırtımda 10-15 günlük sırt ağrısı vardı. Üşüttüm diye pek önemsemedim. Sabah saatlerinde hafif bir ağrı ile araziye gittim. İşlerimi yaptıktan sonra öğlene vaktine doğru kendimden geçmeye başladım. Traktörümle 500 metre gidemedim. Babamı telefonla aradım durumumun kötüye gittiğini acil hastaneye götürmesini söyledim. Acil olarak Farabi Hastanesine geldik. Buraya gelir gelmez hocalarım ilk müdahaleyi yaptılar. Anjiyo esnasında kalbim 3 kez durmuş. Bir mucize sonucu hayata yeniden döndüm. Hocama ve ekibine teşekkür ediyorum.”


Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.