48 Yaşında Yeniden Doğdu!

15 yıl önce yakalandığı hastalık nedeniyle günlük hayatta işlerini yapmayacak hale gelen 48 yaşındaki Yekin Birol, başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.



2008 yılında askerden geldikten sonra ankilozan spondilit hastalığına yakalanan, günlük hayatta işlerini yapamayacak hale gelen 48 yaşındaki Yetkin Birol Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Klinik Başkanı Prof.Dr. Mehmet Arazinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.


'Genç erkek hastaları vuran bir rahatsızlık'


Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Arazi, “Hastamızın kalçasında ileri derecede tutulum vardı. Bu nedenle günlük işlerini dahi yapamayacak hale gelmişti. Asıl hastalığı ankilozan spondilit hastalığıdır. Özelikle genç erkek hastaları tutan bir hastalıktır. Kronik, iltihabi romatizmaya benzeyen bir hastalıktır. Vücudun tendonlarında bağ dokularında ve kemiklerinde ortaya çıkan sebebini bilmediğimiz kronik seyirli bir hastalıktır. Ankilozan spondilit gibi kronik iltihaplı romatizmal hastalıklarda kalça cerrahisi daha sıkıntılı olabilmektedir. Bu hastamızda da özel bir durum söz konusuydu. Kalça hareketleri tama yakın kısıtlı olduğu için bir takım özel cerrahi yöntemler uyguladık. Kalçanın yerinden çıkarılırken ve implantlar koyarken farklı yöntemler yapmamız gereli oldu. Bu hastamızda da bunları yaptık kısa sürede hareketli hale gelmesini ve ağrılardan kurtulmasını sağladık. Erken dönemde de hastamızı yürütebildik” diye konuştu.


'48 yaşında yürümeyi yeniden öğreniyorum'

 

Zaman zaman umutsuzluğa kapıldığını belirten Yetkin Birol artık yeniden doğduğunu söyledi. Birol, "Umutsuzluğa kapıldığım oldu. Yaklaşık 3 yıl fizik tedavi gördüm. Sonra kalçama, belime vuracağını söylediler ve öylede oldu. 2015 senesinde sağ kalça ameliyatımı olmuştum. Doktorum ileri de sol kalça ameliyatını da olursun demişti şimdi de onu oldum. Yeniden doğmuş gibiyim. Bu hastalık sürecinde ayakkabımı, çorabımı zor giyerdim. Aksaklık olduğu için bir tepki olur mu diye çekine çekine dışarı çıkardım.



Hızlı bir şekilde gidip gelmeyi istiyordum ama buda hastalık nedeniyle olmuyordu. Herkes yürüyor, koşuyor ben ise hasta duruyordum. Şimdi ise doktorum top oynarsın, yürürsün, gezersin dedi. Bu hastalık sürecinde bir çocuğun yürümeyi yeni öğrenmesi gibi hislere kapılıyordum. İnsanların sana bakış açısı çok farklı bir his. Bunu yaşamayınca bilinmiyor. Artık yeniden doğdum. Doğa yürüyüşü, yayla yürüyüşü yapmak istiyorum. Bu hayalimi en kısa sürede gerçekleştireceğim" ifadelerini kullandı.




Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.