86 Yaşında Yeniden Rahat Yürümeye Başladı

30 yıldır yürümede zorluk ve hareket kısıtlılığı yaşayan 86 yaşındaki Kemal Asar, Farabi Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatın ardından eski sağlığına kavuştu.



Yürümede zorluk ve hareket kısıtlılığı yaşayan Kemal Asarın diz ağrıları 2018 yılından itibaren daha da atarak Asarı yerinden kalkamaz hale getirdi. Rahatsızlığına dayamayan Asar, tavsiye üzerine başvurduğu Konya Farabi Hastanesinde yapılan cerrahi müdahale ile eski sağlığına kavuşmanın heyecanı yaşadı.


Operasyonu gerçekleştiren Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Aksoy, “Hastamız bize başvurduğunda yaptığımız muayene tetkik sonucunda sağ dizinde ileri derecede kireçlenme olduğunu tespit ettik. Yapılan ameliyatta hastamızın dizine protez koyduk. Diz ekleminin kıkırdak ve eklem yüzeylerini değiştirdik. Femur ve tibya kemiklerinin arasına protez yerleştirdik. Kemal amcamızın ameliyatı çok başarılı geçti. Ameliyattan sonra fizik tedavi programına aldık. Fizik tedaviden sonra hastamız desteksiz yürür duruma geldi” diye konuştu.


Op.Dr. Aksoy belli yaşı geçen hastalarımız bol süt ve kalsiyum içerikli gıda tüketmelidir, bol egzersiz yapmalıdır dedi.


30 yıldır rahatsız olduğunu dile getiren Kemal Asar ise “Bu rahatsızlık bende 30 yıldırvar. 2018 yılından sonra rahatsızlığım gün geçtikçe artmaya başladı. Yürüyemiyordum dizim bükülmez hale geldi. Oturamıyordum namaz kılamıyordum. Doktorlarımızdan allah razı olsun, ameliyattan sonra gezmeye başladım. 86 yaşındayım kendimi daha iyi hissediyorum” dedi.


Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.