Ameliyatsız Gıdı Yağlarından Kurtulmanın En Etkili Yolu; Lazer Lipoliz

Vücudun belli bölgelerin dönemsel veya yaşa bağlı olarak yoğun bir şekilde yağlanmalar meydana gelir. Özelikle vücudun yukarısında gıdı bölgesi, gövdede kalça ve karın bölgelerinde, altta bacak ve basen bölgelerinde normalden fazla oluşan yağlardan anestezi almadan kurtulmak mümkün. Konya Farabi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet AKATEKİN, yağlanmalara karşı lazerle lipoliz işlemi uyguladıklarını söyledi.

Lazer lipoliz işleminin son yıllarda sık yapıldığını açıklayan Op.Dr.Akatekin,” İşlem çok basittir ve yüzeysel olarak uygulanmaktadır. Lokal anestezi altında yapılır. Lazer cihazları, lazer ışığıyla beraber ısı dalgası oluşturur. Bu ısı dalgası ile yağın hücre zarına müdahale edilir. Temas sonucunda yağ parçalanır ve içeriğini tamamen salar. Başka bir yöntemle bunu aspire edilmesi sayesinde fazla yağ vücuttan uzaklaştırılır. İşlem sonrası korse kullanılarak istenmeyen sarkmalar engellenebilir.