Bilinçsizce Yapılan Ek Takviyeler Çocuğa Zarar Verebilir!

Çocukluk çağında görülen vitamin ve mineral eksikliği, kan hücrelerindeki düşüklükler ve allerjik durumlar çocuklarda sık sık hastalanmalara neden oluyor. Çocuklarda vitamin ve mineral eksikliğinin tespit edilmesi gerekli destek tedavilerinin düzenlenmesi bağışıklığın kazanılmasında etkin olacaktır.


Farabi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Uzm. Dr. Nesibe KOÇ AYDOĞDU, ihtiyacı olmadığı halde gereksiz yere ezbere kullanılan vitamin takviyelerinin  çocuğun sağlığını korumak yerine birçok zarara neden olabileceğini söyledi. 

Aşıların hastalıkların önlemesinde etkin bir rol oynadığını söyleyen Uzm. Dr. Aydoğdu,” Aşılar düzenli olarak yapılmalıdır. Aşıların koruma özelliği farklıdır, bazı aşılar ömür boyu koruma sağlarken, bazıları da kısmen koruma sağlar. Çocukluk çağı aşılarının tam olarak uygulanması hem çocuğumuzun sağlığını hemde toplum sağlığını koruyan en önemli unsurlardan birisidir. Çocuklar aşı dışında hastalıkları geçirerek de  bu hastalıklara karşı bağışıklık kazanabilir” dedi.


Çocuk Sağlığında Düzenli Uyku Beslenme Önemlidir


Uzm. Dr. Aydoğdu, hastalık sürecinin uzamaması tedavi de iyi bir sonuca ulaşmak ve akranlarına göre sık sık hastalanmaması için bazı tedbirler alınmalıdır. Bağışıklığın güçlü olmasında düzenli beslenme ve kaliteli uyku önemlidir diyen Uzm. Dr. Aydoğdu,” Çocuklar geç vakitlere kadar oturmamalı veya herhangibi aktivite içinde bulunmamalıdır. Uyma zaman dilimleri belirlenmelidir. Büyüme gelişim çağında uyku, çocuğun gün içerisindeki başarısı ve vücut direncinin gelişmesinde önemlidir. Okulların açık olduğu eğitim öğretim döneminde çocuklar sabah kahvaltısını yapmalıdır. Sabah kahvaltısı yapmadan okula giden çocuklar zihinsel  ve bedensel olarak derse adapte olamazlar. Hijyen kurallarına uyarak enfeksiyon hastalıklarından korumuş oluruz” diye konuştu.



Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.