Çene Eklem Ağrısında Botoks Mucizesi

Uykuda diş sıkma konusunda yapılan bazı araştırmalar, diş sıkma sebebini aşırı duygusal hassasiyet, sinir, stres, kuruntu, dengesiz beslenme, hareketsizlik ve her şeyi kontrol altında tutma hissinin gece dışa vurumu olarak tanımlanıyor. Özel Konya Farabi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Akatekin, gece diş sıkmalarını azaltmak rahat bir uyku için botoks tedavisi uyguladıklarını açıkladı.



Kişide uyku düzen bozukluğu, şakak bölgesinde ağrı, bel ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıktığını açıklayan Op.Dr. Akatekin, kişiler bazen rahatsızlığın farkına varmadığını ifade etti. Stres döneminde çene eklemini korumak için çeşitli tedavi metotları uyguladıklarını söyleyen  Op.Dr. Akatekin, “Çene ekleminin mükemmel bir yapısı var, bozulduğu zaman cerrahi müdahale yapılabilir ancak eski çene fonksiyonunu geriye getirmek mümkün değildir. Bu nedenle koruyucu tedaviler önemlidir. Diş plakları, bölgeye uygulanan masajlar, kas gevşeticiler, çene eklemini korumaya yöneliktir” dedi.

 


Cilt gençleştirme, aşırı terleme tedavisinde botoks yoğun bir şekilde uyguladıklarını açıklayan Op. Dr. Akatetin,” Çene kasını rahatlatmak için botoks yapılır. Botoks sonrası rahatlayan kas çene eklemine olan yükü azaltır. Çene bölgesindeki ağrılar hafifletilmiş olur. Kas aktivitesi olan yerlerde kullanılır. Özelikle yüz bölgesinde kasların yoğun kasıldığı yerlerde botoks uygulanır ve kas rahatlatılmış olur. Kişi daha az mimik yaptığı için yüz görüntüsü daha genç görünür. Burada temel hedef kastır deriye yapılan uygulama değildir. Hastanın yoğun kas aktivitesi varsa çeneye botoks uygulanır. Botoks uygulamasının çeşitli avantajları vardır diyen Dr. Akatekin,” Botoks uygulaması yaptığınız bir hasta 3-6 ay ilave işlem gerektirmez. Ergenlik çağından sonra botoks yaptırılması daha uygundur “ diye konuştu.


Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.