Dede Torun Aynı Gün Ameliyat Oldu

                      

Konya’da trafik kazası sonucu bacağına platin takılan 15 yaşındaki Selman Ünal, düşmesi sonucu sol kalçasında kırık oluşan dedesi 75 yaşındaki Süleyman Ünal ile birlikte aynı gün aynı hastanede başarılı bir şekilde ameliyat olup, aynı odada yattıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu oldular. Selman Ünal, ‘Ben ayağımdaki platini çıkarmak için hastaneye gelmişken dedemle düşmesi sonucu sol kalçasında kırık oluştu. İkimizde aynı gün denk geldik. Beraber ayrı odayı paylaşıp, sağlıklı bir şekilde taburcu olduk. Bu mucize gibi bir şey’ dedi. Süleyman Ünal ise odada torunu ile karşılaşınca duygu dolu anlar yaşadı.


Konya’da yaşayan Selman Ünal 2 yıl önce trafik kazası geçirdi. Farabi Hastanesine kaldırılan Ünal’ın sağ diz taşıyıcı kemiğinin çatladığı tespit edildi.  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı  Op. Dr. Yusuf Aksoy tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonucu Ünal’ın dizine platin takıldı. Aradan geçen iki yılın ardından Ünal, platinin çıkarılması için tekrar hastaneye geldi. Bu sırada dedesi Süleyman Ünal’ın da dengesini kaybedip düşmesi sonucu sol kalçasında kırık oluştu. Dede Ünal’da Farabi Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.


Aynı Gün Beraber Ameliyat Olup, Aynı Odayı Paylaşarak Taburcu Oldular


Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı  Op. Dr. Yusuf Aksoy, dede ve torununu aynı gün ameliyat etti. Selman Ünal’ın bacağındaki tipial çivi başarılı geçen operasyonla çıkartılırken, dede Süleyman Ünal’da kalçasından ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. Dedesi ile aynı gün ameliyat olup, aynı odayı paylaşmasının mucize gibi bir şey olduğunu belirten Selman Ünal, ‘2019 yılının Nisan ayında amansız bir trafik kazası geçirdim. Vakit kaybetmeden hastaneye geldik. Yusuf hocam gerekli müdahaleyi yaptı Kazada sağ diz taşıyıcı kemiğim çatlamıştı. Buraya platin atıldı. Üzerinden 2yıl geçtikten sonra platinin çıkarılması için tekrar Yusuf hocama geldim. Ben ayağımdaki platini çıkarılması için hastaneye geldiğim de dedemin de amansız düşüp kaza geçirmesi denk geldi. Beraber aynı gün ameliyat olup aynı odayı paylaştık.  Bir nevi mucize gibi bir şey oldu. Çok şükür platinim çıktı ve gayet sağlıklıyım. Yürüyüşüm güzelleşti’ dedi.  

Dede Süleyman Ünal’da, ‘Ayağımda terlik vardı ve dengemi kaybedip düştüm. Hastaneye geldiğimde sol kalçamda kırık oluştuğu söylendi. Başarılı geçen ameliyatın ardından tekrar sağlığıma kavuştuk. Torunumla birlikte aynı gün beraber ameliyat olup, aynı odayı paylaştık. Dede-torun sağlığımız kavuşup taburcu olduk’ diye konuştu.


‘Torundan Dedeye Moral’


Her iki hastanın da ameliyatlarının başarılı geçtiğini belirten Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı  Op. Dr. Yusuf Aksoy şunları söyledi: ‘Selman’ın 2 yıl önce bacağına bir operasyon gerçekleştirmiştik. Bacağındaki kırıklar kaynadıktan sonratekrar hastaneye geldi. Dedesinin de düşmüş ve kalçasında ağrı hissetmiş. Muayenesinde kalçasında kırık tespit ettik. Hem dedeye hem toruna aynı gün için ameliyat kararı verdik. Onlarda kabul ettiler. Selman’ın tipial çivisini çıkardık. Selman ameliyattan çıktıktan sonra uyanma odasına alındı. Bu sırada Süleyman amcayı ameliyata aldık. İkisi orada karşılaştılar. Dede-torun birbirlerini gördüğünde duygu dolu anlar yaşandı. Selman dedesine ‘Bir sıkıntı olmaz. Sağ salim girer çıkarsın’ diye moral verdi. Bizde ekip olarak bu duygusal buluşmadan çok etkilendik’ ifadelerini kullandı. 

Dede ve torun sağlıklarına kavuşarak hastaneden taburcu oldu.    


Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.