Ekibin Tecrübesi Ameliyattaki Kritik Süreyi Kısaltıyor


Konya’da yaşayan Uğur Aydın 5.3.2021 günü işyerinde çalışırken göğsünde sırta vuran bıçak saplanır tarzda şiddetli bir ağrı hissetti. Konya Şehir hastanesine götürülen Aydın’ın kalbinden çıkan ana damarda yırtık saptandı ve acil ameliyat için ambulansla Özel Konya Farabi Hastanesi’ne nakledildi. Doç. Dr. Ufuk Özergin tarafından gerçekleştirilen ameliyatta aort damarı değiştirildi, hasarlı kalp kapakçığı ve kalp damarı onarıldı. Başarılı geçen 3,5 saatlik ameliyatın ardından hasta yeniden hayata döndü.


Aort yırtılmalarının acil ameliyata alınmadığında mutlak ölümle sonuçlanacağını,  diseksiyon ameliyatlarının ise kalp cerrahisinin en zor ve komplike operasyonları olduğunu belirten Doç. Dr. Özergin, ameliyatın en kritik safhasında hastanın beyin dışında tüm vücut kan dolaşımının 21 dakika durdurulduğunu, bu süre içinde vücudun bir nevi ölüm halinde olduğunu söyledi. Bu tür ameliyatlarda zamanın çok değerli olduğunu belirten Özergin “Uzun bir sürede yetiştirdiğim tecrübeli ekibim ameliyat süresini kısaltmamda büyük destek oluyor” dedi.


Yaşadığı süreci anlatan Uğur Aydın,”3 gün önce kollarımda uyuşma başladı. Astım hastalığım nedeniyle önemsemedim. Kendi iş yerime gittiğimde sabah 09.30- 10.00 arası iş yerimde fenalaşmaya başladım. Ambulansla Konya Şehir Hastanesine getirildim. Yapılan ilk müdahaleden sonra Konya Farabi hastanesine sevk edildim. Farabi Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından sağlığıma kavuştum. Ufuk Özergin hocama ve ekibine teşekkür ediyorum“ dedi.


Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.