Gözlüklerini Konya’da Bıraktı

26 yıldır kullandığı gözlüklerden kurtulmak için şifa arayan Tugay Uysal, Mersin’den Konya Farabi Hastanesine gelerek lens değiştirme yöntemiyle sağlığına kavuştu. 
 
Operasyonu gerçekleştiren Konya Farabi Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hayati Arık,” Hastamız bize Mersin’in Silifke ilçesinden geldi. Her iki gözünde ’de 17 numara yüksek dereceli miyop olduğunu tespit ettik. Gerekli muayeneleri ve tetkik gerçekleştirdikten sonra vakit kaybetmeden hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik. Dikişsiz ve iğnesiz olarak yaptığımız ameliyatta göz içi lensleri değiştirdik. Miyop numaralarını sıfırlayacak şekilde yeni lensler koyduk. Ameliyattan sonra hastamız kullandığı 17-18 numaralı gözlükten kurtuldu. Görme kalitesi yüksek seviyelere geldi” diye konuştu.
 
Hayatım Değişti Yeniden Doğmuş Gibiyim
Silifke’de ikamet eden 26 yaşındaki Tugay Uysal,”Bu rahatsızlık çocukluğumdan beri var. Eğitim öğretim hayatına başladığım ilk günden bu zamana kadar kullandığım gözlüklerden kurtulmak istedim. Birçok hastaneye ve başvurdum ömür boyu gözlükten kurtulmayacağımı söylediler. Aldığım yanıtlar karşında umudumu kaybettim. Kuzenlerimle çektiğim sıkıntıyı anlatırken bana Hayati hocamı tavsiye ettiler. Kuzenlerim daha önceden Hayati hocamda ameliyat olmuşlar ve gayet başarılı sonuçlar almışlar. Konya Farabi Hastanesi’ne vakit kaybetmeden gelerek hocama muayene oldum. Uysal, ameliyattan sonra her iki gözümde görme oranı daha güzel oldu” dedi.
Gözlüksüz Hayat Daha Güzel
Yaşadığı sıkıntıları anlatan Uysal, ”Futbolu çok seviyorum. Halı sahaya futbol oynamaya gittiğimizde gözlüklerimin aşrı derece kalın olması sebebiyle kırılacağından ve bana zarar verebileceğinden dolayı arkadaşlarım karşı çıkıyorlardı. Bu durumlar beni çok üzüyordu.  Ameliyattan sonra bende inanmıyordum bu şekilde iyi olacağıma gözlüklerden kurtuldum ve gözlükle gördüğümden daha iyi görüyorum. Hayata yeniden başlamış gibiyim. Futbola çok büyük sevdam var. Arkadaşlarıma tuhaf geldi bende ki değişime. Yıldır beni sürekli gözlüklü gördükleri için beni tuhaf karşıladılar. Gözlüksüz hayat daha güzel” diye konuştu.
Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.