Havalı Mide Balonu Zayıflatıyor

  Fazla kilolardan kurtulmak isteyen fakat bir türlü sonuca ulaşamayan hastalarımız bu haber sizleri ilgilendiriyor. Hareketsiz yaşam düzensiz ve sağlıksız beslenme kilo artışına sebep oluyor. Konya Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Op.Dr. Onur Cumbul,  istenmeyerek  alınan  fazla kilolardan havalı mide balon yöntemi ile çözülebileceğini söyledi.


Diyet Egzersiz Önemlidir


Havalı  mide balon uygulamasında diyet ve egzersizin önemine vurgu yapan Op. Dr. Cumbul, “Havalı mide balonunda midedeki ağırlığı ise yaklaşık 60-80 gramdır. Avantajı mideye bası yapmadığı için ağrı oluşmaz. Bulantı kusma şikayetleri sıfıra yakındır. Hasta için konforlu bir  ortam sağlar. Hasta bundan sonraki süreçte diyetisyen tarafından hazırlanan diyet listesine uymak zorundadır. Diyette sıvı tüketimi önem arz eder. Düzenli yapılan egzersizse bağlı metabolizma hızı değişim sağlar. Metabolizma hızı önemlidir. Genç hastalarda kilo verme istediğimiz seviyeden daha hızlı gerçekleşmektedir.  



Diğer taktığımız balonlarda hastaya balon gönderdikten sonra şişirilir, şişirilen balon 600 sisiye kadar sıvıyla doldurulduğunu belirten Op.Dr. Cumbul, buda midede bası yapıyordu. Basıya  bağlı olarak ilk üç gün ağır kusmalar oluşabiliyor. Çeşitli sebeplerden dolayı bir haftaya varan şikayetler meydana geliyor. Op.Dr. Cumbul, havalı  mide balon uygulamasında bu tür şikâyetlerin en az seviyelerde olduğunu ifade etti.


Mide Balon Uygulamasında Ne Kadar Kilo Verebilirim


Son yıllarda obezite cerrahisinde ameliyatsız tekniklerinde kullanım oranının artığını ifade eden Op. Dr. Cumbul,  vücut ağırlığının yaklaşık %25 i kadardır.  100 kilo ağırlığındaki bir insanda hedef kilomuz mide balon takmamızdan sonraki 6 aylık süreçte 75 kiloya kadar inmesini sağlayabilmektir. 75 kilodan 35-40 kilo veren hastalarımız var diyen Op. Dr. Cumbul, diyet ve egzersize uymama durumunda istenilen sonuçlar alınamamaktadır dedi. Başarıda bizimle birlikte hastaya bağlı faktörler çok önemlidir. Hasta yemesine içmesine ve diyetine çok iyi dikkat etmesine gerekiyor.


Havalı mide balon uygulamasında herhangibi yaş kısıtlaması yoktur. Metabolizma hızı ilerleyen yaşlarda düşeceği için kilo verme oranı biraz daha düşük olabilmektedir. Kalp rahatsızlığı anestezi alma durumunda bir sakınca yoksa balon uygulaması her yaşta uygulanabilir.



Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.