KARIN AĞRISIYLA HASTANEYE GİTTİ 4.5 KİLO AĞIRLIĞINDA KİTLE ÇIKTI

Karın ağrısı, şişlik şüphesiyle Farabi Hastanesine başvuran 43 yaşındaki (N-Ü) den 4,5 kilo ağırlığındaki kitle başarılı bir ameliyatla çıkarıldı.


Konya’da yaşayan 43 yaşındaki (N-Ü) karın ağrısı, şişlik şikâyetiyle Konya Farabi Hastanesine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu karnında 25cm büyüklüğünde tespit edilen kitle 5 saat süren açık ameliyatla başarılı bir şekilde çıkarıldı.  N-Ü eski sağlığına kavuşmanın mutluğunu yaşıyor.


Ameliyatı gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı  Op. Dr. Fatih Yağbasan,” Bilindiği üzere miyomlar rahim düz kasından gelişen iyi huylu tümörlerdir ve çoğu zaman semptom vermeden çok hızlı büyüyebilir. Hastamız bize geldiğinde karnında 6 aylık çocuk büyüklüğünde bir şişliği vardı. Yapılan ultrason teknikleri sonucunda yaklaşık 25cm büyüklüğünde miyom kitlesinin rahim arkasında oluştuğunu bununda karın içini doldurduğunu tespit ettik. Detaylı bir inceleme başlattık. MR ve rahim içi biyopsi işlemlerini tamamladık. Bu tür kitlelerin kötü huylu olabileceğini düşünüp yumurtalık ve rahimle beraber çıkarılmasına karar verdik. Ameliyata Genel Cerrahi Doktorumuz Prof.Dr. Mehmet Metin Belviranlı, Üroloji Uzmanı Op.Dr. Akın Yolaş hocalarımızla beraber herhangibi dış organa zarar vermeden cerrahi operasyonu başarılı bir şekilde tamamladıklarını açıkladı”


Hastanın postop ikinci gününde sağlığının daha iyi olduğunu söyleyen Op. Dr. Yağbasan, “Bu tarz  ameliyatlarda önemli olan diğer organlara bağırsak üreter dediğimiz böbrekle mesane arasındaki idrar yolunu sağlayan organların yapışık olma ve zedelenme ihtimali çok fazla olabilir. Çünkü bu tür kitleler batın içerisine pelvis kemikten hemen hemen kostaya kadar kaburgaya ulaşan lezyonlar olduğu için cerrahisi önemlidir” dedi.

Sağlığına kavuşan N-Ü ameliyatımı gerçekleştiren hocalarıma teşekkür ettiğini ifade etti.


Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.