Mucize Bebek Ömer Çağatay 1 Yaşında

27 haftalıkken 1000 gr  olarak Farabi Hastanesinde dünyaya merhaba diyen, 47 gün boyunca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde zorlu bir tedaviden geçen Ömer Çağatay 1. yaşını doktoruyla kutladı. Farabi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ülker Yiğit Aksoy, yapılan tedavi hakkında gazetecilere bilgi verdi.
 
36 haftanın altında doğan bebekler prematüre olarak tanımlandığını söyleyen Uzm. Dr. Aksoy,” Bebeğimiz Çağatay çok zorlu tedaviden geçti. 47 gün boyunca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yaşama tutunabilmek adına büyük mücadele verdi. Yaptığımız ve uyguladığımız tedaviler başarı ile sonuçlandı. Bebeğimiz şuan 1 yaşında. Zorlu günleri geride bırakarak ilk doğum gününü bizlerle kutlamak için bebeğimiz Ömer Çağatay ve ailesi Karaman’dan Konya’ya gelerek bize çok güzel bir süpriz yaptılar. Günün yoğunluğu arasında böyle sürprizle karşılaşmak bizi rahatlattı ve mola vermiş olduk. Ama en önemlisi bebeğimizin yaşıtlarını yakalamış olduğunu ve sağlıklı büyüdüğünü görmek beni çok mutlu etti. Bebeğimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Bu güzel sürpriz için Esen ailesine teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir aileyi tanımış olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.
 
Bir Parmağı Bile Kıpırdamazken Bu Günlere Gelebilmek Büyük Mucize
 
Yaşadığı zor günleri anlatan 31 yaşındaki anne Huriye Esen, ”Cennet kokulu yavrum Çağatay doğalı tam 1 yıl oldu. İlk doğduğunda hiç umudum yoktu. Erken doğum nedeniyle o kadar küçüktü ki ilk gördüğümde poşetler içine sarılmış intizamlı bir emek vardı. Karnımda olması gereken bebeğim küvezde duruyordu. Annenin vücutta verebileceği fonksiyonları doktor hanım küvezde sağladı. Yeni doğan ünitesinde çalışan hemşireler adete seferber oldu. Umudumu yitirmiş ve kucağıma alamayacağım diye düşündüm. Zorlu ve çetin bir mücadelenin ardından bebeğimizin sağlıklı görmek kucağımızda taşımak bize mutluluk kattı.
 
 
10 Dakika Görebilmek İçin 1 Saatlik Yoldan Konya’ya Geliyordum
 
Bebeğim hastanede yatırken her telefon çalışında yüreğim irkilerek telefona açıyor ve kötü bir haber alacakmış gibi tetikteydim. Doktor hanım taburcu edeceğim diyene kadar her an her şey olabilecek diye düşüncesiyle yaşıyordum. Doğumdan sonra ilk 2 hafta kendi kendime araştırmalara girdim acaba aynı kiloda doğan yaşayan birileri var mı diyerek kendimi teselli etmeye başladım. Eşim ailem Karaman’da ikamet ediyorlar. Anne olarak çocuğumu görebilmek adına Karaman’ı bırakıp Konya’ya yerleşmeyi düşündüm. Araştırmalarımda bebeğimin beni bilinçaltında hissettiğini öğrendim. Ömer’imi 10 dakika bile görmek için sürekli olarak Karaman’dan Konya’ya gelip gidiyordum. Ömer büyüyecek kucağıma alacağım duygusuna kapılmadım. Doktorum Ülker hanıma, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşirelere ve Farabi Hastanesi yönetimine milyonlarca kez teşekkür ve minnet ediyorum. Dünyalar benim oldu bu his zaten ifade edilemez evlat çok ayrı bir şey ”diye konuştu.

Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.