Nefes Darlığı Şikayetiyle Gitti Vücudundan 16 Litre Sıvı Çıktı

Bacaklarda şişlik, halsizlik, nefes darlığı şikayetiyle başvuran 60 yaşındaki Nimet Yalçın isimli hastanın hastanemizde uygulanan başarılı tedavi sayesinde vücudundan 16 litre sıvı çıkartıldı.



Konya’da yaşan Nimet Yalçın göğsünde sıkışma, nefes darlığı, çabuk yorulma, bacaklarda şişlik yürümede zorluk sebepleriyle başvurduğu Farabi Hastanesine başvurdu. Burada yapılan tedaviyle akciğerinden ve bacaklarından 16 litre sıvı çıkartıldı.


Hastanın takip ve tedavisini yapan Farabi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hızır Okuyan yapılan başarılı tedavi hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı;” Hastamız nefes darlığı, bacaklarda şişlik, halsizlik şikayetiyle polikliniğimize başvurdu. Gerekli tetkik ve muayenemizi yaptık. Hastamıza ekokardiyografi yaptık. Hastamızın ayaklarında selülit(cilt altı enfeksiyonu), bacaklarında ve akciğerlerinde sıvı toplanması tespit edip hastamıza kalp yetmezliği teşhisi koyduk. Kalp yetmezliğiyle beraber şeker hastalığı, hipertansiyonu mevcuttu. Tahlillerde böbreklerinde yetmezliği ortaya çıktı. Tedavi sürecinde cildiye, dahiliye bölümlerine konsultasyon yapıldı. Hastamızın sağlık durumu günden güne iyiye gitti. Hastamızı taburcu ediyoruz. Tedaviden sonra bizim önerilerimize uyarsa sağlık durumu daha iyi olacaktır ” dedi.


Kalp yetmezliğini hafife alınmaması gerekir diyen Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Okuyan” Hastamızdan 16 litre sıvı çıkartıldı. Yaşın ilerlemesiyle şeker hastalığı ve hipertansiyonu olan hastalarımızda böbrek yetmezliği çok sık görülmektedir” diye konuştu.


Ayaklarımdaki Şişlikler Gitti Çok Rahatım


Tedaviden memnun kalan ve eski sağlığına kavuşan Nimet Yalçın 25 yıldır şeker ve tansiyon hastasıyım. Son zamanlarımda ayaklarımdaki şişlik oluştu. İlk olarak dahiliye doktoruna başvurduk. Dahiliye doktoru beni Hızır hocama sevk etti. Tedaviden önce yürüyemiyordum, adım atamaz haldeydim. Şişlikler kalçama doğru ilerlemişti. Çok kötü bir hale geldim. Sağlım daha iyi duruma geldi, başta Hızır hocamdan ve ekibinden Allah razı olsun yeniden yürümeye başladım” dedi.



Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.