Pandemi Döneminde Grip Aşısı Yaptrımalı Mıyız?

Kış mevsiminin başlaması, hava sıcaklığında yaşanan ısı düşmeleri okula giden çocuklarda birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Pandemi döneminde olmamız nedeniyle kronik rahatsızlığı olan 65 yaş üstü kişilere, çocuklara grip aşısı önerdiklerini söyleyen Konya Farabi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ülker Aksoy influenza virüsü grip virüsü ve korona virüsü ile eş zamanlı enfeksiyon oluşturması halinde sürecin daha sıkıntılı seyredeceğini söyledi.

Sonbahar aylarından kışa girerken grip aşısının yapılmasını tavsiye ettiklerini dile getiren Uzm. Dr. Aksoy ,” Çocuğunuz okula gidecekse altta yatan bir kronik hastalığı varsa sık tekrarlayan astım bronşiolit atakları olan bir çocuksa mutlaka grip aşısını öneriyoruz. Evlatlarımızın aşılarını mutlaka önemsenmelidir. Bebeklik ve çocukluk dönemlerinde yapılan aşılar sayesinde hastalıkların ortaya çıkısı engellenmektedir. Rutin aşılar dışında yaptırılan özel aşılarda çocuk hekimiyle irtibatlı olarak düzenli takipler yaptırılmalıdır” dedi.