Torun Sevgi Ameliyat Korkusunu Yendi

Uzun yıllardır dizlerinde şekil bozukluğu ve yürüme sıkıntısı çeken 90 yaşındaki Mehmet İlhan, Farabi Hastanesinde yapılan cerrahi operasyonla eski sağlığına kavuştu.



80 yaşından sonra dizlerde şekil bozukluğu, yürümede hareket kısıtlığı çeken 90 yaşındaki Mehmet İlhan yeniden yürümenin mutluluğunu yaşadı.



10 yıl önce başlayan rahatsızlıklara göğüs geren ancak son 1 yıldır çektiği acılara dayanamayan İlhan, torunun isteğini kırmayarak ameliyat olmaya karar verdi. Ameliyattan önce yaşadıkları hakkında basın mensuplarına bilgi veren İlhan, “ Yürüme sıkıntısı ve dizlerimde şekil bozukluğu oluştu. Dizim çıkma seviyesine gelmiş. Namaz kılarken çok zorlanıyordum. Çocuklarım yürürken sağ ve sol koluma girerek bana destek oluyordu. Tuvalete dahi zor gidiyordum. Böyle yaşamaktansa bir an önce sağlığıma kavuşmak istedim.  Ameliyattan sonra desteksiz ve bastonsuz yürüyorum. Merdivenleri inip çıkarken destek almıyorum. Şimdi çok iyi durumdayım sağlığıma kavuştum. Hocam ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.



Operasyonu gerçekleştiren Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Sezgin Şimşek”  Hastamız 90 yaşında uzun zamandır dizlerinde ağrı şekil bozukluğu ile hastanemize başvurdu. Dizleri çıkma seviyesine gelmiş adım atarken yana doğru kayıyordu. Dizlerde şekil bozukluğu ileri derecede olan diz kireçlenmelerinde sık karşılaşılan bir durumdur. İlhan amcaya yaşından dolayı ameliyat kararı vermek zordu. Hastamızla konuştuk. Hastamız ameliyat olmaya karar verdi.  Ameliyatımız çok başarılı geçti. Ameliyattan önce bastonla yürüyen hastamız şimdi kendi kendine rahat bir şekilde desteksiz yürüyor. Yürümesi tamamen düzeldi. Yere basarken daha sağlam basıyor” şeklinde konuştu.


Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.