Yürüme Zorluğu İle Hastaneye Gelen Kadının Vücudundan 14 Litre Ödem Çıktı

Konya’da nefes darlığı, bacaklarda akıntı ve şişlik şikayetiyle Farabi  Hastanesine  giden 68 yaşındaki Fadim Işık’ın vücudundan 14 litre ödem çıkartıldı.



Konya'da yaşayan Fadim Işık, nefes darlığı, bacaklarda akıntı ve şişlik şikayetiyle Konya Farabi Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde şeker ve ileri evre kalp yetmezliği teşhisi konulan Işık, hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Kalp damarının birinde ciddi bir daralma olduğu da gözlenen Işık'ın damarı, balon stentle açıldı. Fadim Işık, bir haftalık tedavisinin ardından yürüyebilir hale gelerek sağlığına kavuştu.


Vücudundan 14 Litre Ödem Çıkartıldı



Hastanın vücudundan 14 litre ödem çıkartıldığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hızır Okuyan, "Hastamız bize yürüyememe, nefes darlığı, bacaklarda akıntı ve şişlikle geldi. Ciddi kalp yetmezliği vardı. Bir hafta boyunca tedavi ettik. Kontrollerimiz sonucu hastamıza şeker hastalığı tanısını koyduk. Kalp yetmezliği tanısıyla yatırdık ve tedavisini düzenledik Hastamız bir hafta sonra yürüyebilir halde kendi işlerini yapabilir halde, uyku düzeni de yerinde bir şekilde taburcu ettik. Hastamızın gerekli kontrollerini yaptık ve hiçbir sıkıntı görmedik. Hastamızın kalp kasında kusur olduğu için koroner anjiyografisini yaptık. Bir damarında ciddi darlık vardı. Tıkalı damarı balon stentle açtık. Şuan da her şey yolunda" dedi.


"Buraya gelirken adım atacak halim yoktu"



Hastaneye geldiğinde adım atacak halinin bile olmadığını belirten Fadim Işık ise şunları söyledi: "Ben hastaneye geldiğimde çok kötü bir durumdaydım. Hastaneye gelme imkanım yoktu. Yürüyemeyecek kadar kötü ve adım dahi atamıyordum. Vücudumda çok sızı ve ağrı vardı. Doktorum muayene etti ve vücudumda çokça ödem vardı. Ayaklarımdan şırıl şırıl su akıyordu. Hastanede 1 hafta tedavi gördüm. Tedaviden sonra şişlerim indi, akıntılar kesildi. Buraya yürüyemez halde geldim, yürüyerek çıktım. Tedaviden önce yürüyemiyordum. Müstakil evde oturmama rağmen iki basamak merdiveni bile çıkamıyordum. O gün kendi kendime neden adım atamadım neden yürüyemedim diye çok üzüldüm. Çocuklarım bahçede çorba pişiriyordu, yanlarına gidemedim. Her adım attığım yerde bir sandalyem vardı. Çok kötü günler geçirdim. Yüce Rabbime şükürler olsun şuan çok iyi durudayım. Hocama çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.




Powered by Froala Editor

Farabi Hastanesi ile

sağlıkla gülümse hayata. konforlu sağlık hizmeti. teknolojik sağlık hizmeti. modern sağlık hizmeti.

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.